Lazer Epilasyon Nedir Nasıl Yapılır?
Lazer epilasyonda kullanılan laser ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma sistemli laser tekniği ile laser ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür.
Alexandrite, Nd Yag ve Diod sistemleri epilasyon amaçlı kullanılan sistemlerdir.
lazer epilasyon ile kökleri tahrip olan kıllar tekrar çıkmamaktadır. Amerikan FDA nın da onayladığı bu durum uzun süreli klinik lazer epilasyon çalışmaları sonucunda bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Domino Alexandrite Lazer Quanta System
GentleLASE PRO estetik endüstrisinin epilasyon, epidermal pigmente lezyonlar için üretilmiş en önde gelen laserinin yeniden hayal edilip şekillendirilmiş halini temsil etmektedir. Daha hızlı ve ileri seviye özelliklerin eklenmiş olması ile üstün sonuçlar elde edilmeye devam edecektir. Zimmer Cooling Device soğutma sistemi sayesinde en yüksek enerji seviyelerinde bile konforlu, etkin ve güvenli epilasyon uygulamaları yaptırabilirsiniz.
Lazer eplasyonda kullanılan tüm cihazlarda çalışma prensibi olarak melanin hedef alınmıştır. Bu nedenle melaninin yoğun olduğu koyu ve kalın kıllarda başarı oranı yüksek olup melanin oranı düşük olan açık renkli kıllarda başarı oranı daha düşüktür. Ten rengi de başarıyı etkileyen diğer bir faktördür. Ten rengi koyu olanlarda cildin yüzeyel tabakalarında yer alan melanin fazla olduğundan yan etki riski yüksek olup epilasyon amacı ile verilen enerji de dağılacağından başarı oranı da düşüktür. Bronzlaşmış ciltte de yanık oluşmasını engellemek için çok dikkatli uygulama yapılmalı, belirgin bronzluk varsa seans ertelenmelidir.
Lazer epilasyon 12 yaşından itibaren kıl gelişimini tamamlamış olan herkese ve tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Işık duyarlılığı olan veya ışığa duyarlandırıcı ilaç kullananlarda uygulama yapılmamalıdır.
Seans sayısı
Lazer epilasyonda gerekli seans sayısı kılların renklerinde, kalınlıklarında ve büyüme evrelerindeki (büyüme, duraklama ve dinlenme) farklılıklardan dolayı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir. Lazer epilasyonda yalnızca büyüme evresi kıllar etkilenir. Kesin bir seans sayısı verilememekle birlikte ortalama olarak vücut bölgelerinde 4-6 seans, yüz bölgesinde 8-10 seans yeterli olmaktadır. Kıl rengi, kıl kalınlığı, deri rengi,uygulama bölgesi ve kişinin hormonal durumu seans sayısını ve başarı oranını etkiler.
Seans aralıkları
Lazer epilasyonda seans aralıkları uygulama bölgesine göre değişmektedir. Kol, bacak, genital bölge ve koltuk altı gibi vücut bölgelerinde ortalama 8 hafta, yüz bölgesinde ise 6 haftadır. Seanslar ilerledikçe bu süre de uzamaktadır. Daha sık aralıklarla uygulama yapılmasının bir faydası yoktur.
Lazer epilasyon öncesi ve sonrası
Lazer epilasyon öncesinde kıllar yüz bölgesinde en az 1-2 hafta vücut bölgelerinde ise 3-4 hafta ağda, cımbız ve iple alınmamalıdır. Tüyler uzun ise gereksiz enerji kaybını önlemek için uygulama öncesi kısaltılmalıdır. Kökleri yanan kıllar uygulama sonrasında 1-2 hafta içinde dökülür. Kıl kaybı kalicidır. Seans öncesinde aşırı güneşlenme ve solaryumdan da kaçınılmalıdır. Uygulama sonrasında ve seans aralarında düzenli güneşten koruyucu krem veya losyonlar önerilmelidir.
Kaynak:
http://www.estetikyeri.org/lazer-epilasyon.htm