Ülkemiz
Adıyaman tütünü yetiştiriciliği bakımından oldukça iyi konumdadır. Karadeniz’in doğu kısımları ve doğu Anadolu’nun bazı kısımları hariç hemen hemen ülkemizin her bölgesinde yetiştirilmektedir. Tütün nisan ayı içerisinde dikimi yapılmaya başlanmaktadır. Hasat dönemi ise haziran aylarında başlayarak ekim sonlarına kadar bölgeden bölgeye değişmektedir.
Yetiştirilme zamanında hiç bir sulama ihtiyacı gerektirmeyen
Çelikhan tütünü yetiştirilmesi gayet basittir. Ortalama olarak üç hasat şeklinde yaprak toplaması yapılmaktadır. Yaprakları toplanan tütünler kurutulması için bol sıcak hava istemektedir. Ülkemizde tütün sigara üretiminde kullanılmakta olup birçok sigara fabrikası bulunmaktadır. Çeşitli gruplara ayrılan tütünler kalite bakımından farklılıklar göstermektedir.
Tütün fiyatları, tütün kalitesini nasıl anlarız en kolay şekilde yapraklarının açık altın sarısı şeklinde ve hiç bir leke bulunmayan tütünler en kaliteli tütünlerdir. Ülkemizde tütün fabrikalara verilip makina işleminden geçirilip sigara yapılırken özellikle Adıyaman ve çevresinde yetişen kaliteli organik tütünler hiç bir işleme girmeden kesilip sarılarak içilebilmektedir. Bu sarma tütün sadece Adıyaman ilimize has bir özelliktir. İl ve ilçelerinin en büyük geçim kaynakları arasındadır sarma tütün üretimi. Ülkemizde yetişen her tütün genelde kaliteli olarak yetiştirilmektedir.