Düşük proteinli ve
glutensiz ekmek, Türk sofralarının baş tacı olan klasik ekmeğin farklı bir sunumudur. Ekmek denilince artık akla sadece klasik ekmeklerimiz gelmemektedir. Bir sürü farklı türü vardır ve farklı biçimlerde pişirilmektedir. Hepsinin kendince özellikleri vardır. Glutensiz ekmeğinGlutensiz olması bu beyaz ekmeğin farklı olmasını sağlayan en önemli özelliğidir.
Glutensiz Un ile Ekmek Yapımı
Önce bir kapta mayayla ılık suyu ezin. Ardından un hariç geri kalan malzemeleri cam bir kâsede çırpın ve üzerine
glutensiz un ekleyin. Ilıyan mayayı da ekleyip kabarmasını bekleyin. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine fırçayla su sürüp bezle sarın. Sonra dilimleyip dolaba kaldırın.
Organik Temizlik Nedir
Hemen hemen hepimizin evinde bir sürü temizlik malzemesi vardır. Marketlerden satın aldığımız bu temizlik malzemeleri genellikle kimyasallar içermektedir. Bu kimyasallar bize ve çevremize pek çok zarar vermektedir. Bu zararı minimuma indirebilmek adına
Organik temizlik malzemeleri üretilmektedir. Mesela geçenlerde bir dergide okumuştum.25 metrelik bir ağaçta yetişen ekonat meyvesi varmış ve bu meyve birçok temizlik alanında kullanılmaktaymış. Hem vücut temizliğinde sabun olarak hem de ev temizliğinde kullanılmaktaymış. Organik temizlik için en iyi örneklerde biri bu olsa gerek.
Daha fazla bilgi ve glütensiz ürün için
http://www.dogaevinizde.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.