Değerli ziyaretçilerimiz, sizin için ağızda dağılan
kurabiye tariflerini öğrenmek için birkaç araştırma yaptık. Bazı siteleri denedik, tarifleri uyguladık ancak sonuç hüsran. Harfi harfine yerine getirdiğimiz
işlemlerde bir türlü kıvamı tutturamıyorduk. Sorunun bizden kaynaklandığını düşünüyorduk ta ki mükemmel tarif sitesiyle karşılaşıncaya kadar.
Tarif sitesi sayesinde
mantar kurabiye tarifini öğrendik. Sizlere bu
kurabiyenin yapılışı hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz. İlk önce yumurtayı, pudra şekerini ve margarini derin bir kapta ellerimizle
birbirine yediriyoruz. Üzerine nişasta ve elenmiş unu azar azar yoğurarak ekliyoruz. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ekliyor, hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde yoğurmayı bırakıyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyor, yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye aralarında boşluk bırakarak diziyoruz. Kurabiyeleri dizdikten sonra cam şişenin ağzını
tabakta bulunan kakaoya batırıyoruz ve kurabiyelerin üzerine tek tek bastırıyoruz. Böylelikle kurabiyeler mantar şeklini almış oluyor. 200
derecelik ısısı bulunan fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra kurabiyelerin soğumasını bekliyoruz. Daha sonra ağızda dağılan lezzeti afiyetle yiyoruz. Malzemeler için tarif sitesini ziyaret ediniz.
Artık sizde bu tarif sitesi sayesinde misafirlerinize karşı mahcup olmayacaksınız.
ıslak kurabiye tarifleri gibi birçok tariflerle misafirlerinizin ağzında dağılan lezzetleri, misafirlerinize sunacaksınız.